Gamle følelser kan skape emosjonelle blokkeringer

Hva er egentlig gamle følelser, og hva har det med ryggen min å gjøre?

Alle mennesker opplever ting i livet, som preger dem på en eller annen måte: noen har en tøff barndom i form av alkoholisme, omsorgssvikt, misbruk, mobbing, krig.

Noe opplever vanskelige forhold, skilsmisser, langvarige konflikter på jobb, eller med venner. 

Disse opplevelsene genererer følelser, ofte i form av sinne, sorg & frykt, og hvis disse følelsene ikke får kommet ut av kroppen, kan de skape emosjonelle blokkeringer som påvirker både ryggen & helsen.  

Gamle følelser kan fryse følelsesregisteret 

Alle mennesker har et følelsesregister, du kan føle deg glad & oppstemt, lei deg og trist, sint og frustrert osv. Det er viktig å ikke undertrykke noen av disse følelsene, da det kan skape emosjonelle blokkeringer.

Se for deg et barn, som ikke får lov til å gråte, eller en voksen som aldri får uttrykt det å være sint.
Du kan selv tenke deg hva som kommer til å skje:

Barnet lærer seg at det ikke er ok å gråte, at det er en svakhet, at hun/han må ta seg sammen, og at det slik livet fungerer, og undertrykker derfor en hel del gråt.

Den voksne bygger opp sinnet sitt, og kommer til eksploder en dag, mest sannsynlig i en ugunstig setting. Den voksne kan også være et resultat av barnet som ikke fikk gråte.  

Følelsesmestring er LIKE viktig (om ikke viktigere) som trening & sunn mat 

Det er lett for å bli opphengt i all den treningen som er bra for oss, og alle de sunne matrettene som vi må spise, men følelsesmestring er enda viktigere.

Det hjelper lite å spise sunn mat, hvis du har negative tanker eller følelser som gjør at du er stresset når du spiser. Kroppen vil ikke ta opp maten som du spiser. 

Det hjelper ikke så mye å trene og spise riktig, hvis kroppen og nervesystemet kjemper for å overleve. Og det er nettopp det som skjer når gamle følelser, er blitt emosjonelle blokkeringer, og skaper kroniske smerter i kroppen.  

Spørsmål om gamle følelser? Spør Sunn Kompis

13 + 11 =

Eller ring 92405054 for en uforpliktende samtale 

Bærer du på noe som du trenger hjelp med, gratis kurs for overgrepsutsatte