Håndleddsøvelser hjelper både skulder og nakke 

Det er lurt å tøye ut håndleddene hvis du sliter med stive og ømme skuldre & nakke. Dette er ofte glemt, men utrolig viktig hvis du ønsker å få langvarige endringer. 

Musklene bindes sammen av bindevev, og du har bindvevevslinjer som binder sammen håndledd, albue og skuldre. 

Håndleddsøvelser kan redusere smerte i skuldre og nakke 

Når du benytter deg av gode håndleddsøvelser så kan du rask merke at det skjer noe i skulder- & nakkeområdet. Uttøyninger av håndledd kan gi deg bedre bevegelighet i skuldre, som igjen kan skape bedre funksjonalitet i nakke. 

Når biproduktet er bedre bevegelighet i skuldre & økt funksjonalitet i nakke, så resulterer det ofte i mindre smerte, fordi leddene begynner å bevege seg mer normalt. 

Håndleddsøvelser kan gi bedre resultater og mindre skader på styrketrening 

Hvis du driver med styrketrening med stang, for eksempel olympiske løft, benkpress, front knebøy osv, så er det lurt å både styrke og tøye ut håndledd.

Håndleddsøvelser kan da både være skadeforebyggende, og smertelindrende. 

Her er 4 gode håndleddsøvelser 

Dette er 4 gode uttøyningsøvelser for håndleddene, men det er viktig å huske på å styrke håndledd også. Det kommer en artikkel senere med styrkeøvelser for håndledd. 

Det er viktig å jobbe med å dra skuldrene lett bak og ned på alle de 4 håndleddsøvelsene, da det er viktig for å få det riktige draget i bindevevslinjene. Bildene under er helle ikke perfekte, du burde selv jobbe med en mer nøytral korsrygg, du ser at jeg har litt svai i ryggen på alle bildene. Du ser også at  jeg skyver haken litt frem, men for å jobbe med god nakkestabilitet samtidig, så kan du helle presse haken lett mot brystet (ikke overdriv). 

Øvelse 1 

Mens du står på alle 4, roterer du tomlene utover og peker fingrene mot deg. Prøv å ha strake armer og husk å dra skuldrene lett bak og ned. Hold tøyningen i alt fra 10s-60s, og husk på å puste. 

Øvelse 2

Mens du står på alle 4, så lener du deg fremover så langt du klarer, uten å miste balansen, mens du har strake armer og skuldrene dratt lett bak og ned. Hold tøyningen i alt fra 30s-60s, og husk på å puste. 

Øvelse 3 

Mens du står på alle 4, så peker du håndflatene opp, om tomlene peker innover. Denne kan være smertefull i starten, så begynn rolig, og prøv deg frem, kanskje et og et håndledd er bedre hvis du er stiv. Igjen, pass på dra skuldrene lett bak og ned, og hold denne tøyningen i alt fra 10s-60s, og husk på å puste. 

Øvelse 4 

Mens du står på alle 4, roterer du tomlene og skuldrene innover, samtidig som du har strake armer, og skuldrene dratt lett bak og ned. Hold tøyningen i alt fra 10s-60s, og husk på å puste. 

Obs: 

Hvis du aldri har tøyd ut håndleddene, og er stiv i håndledd, underarmer & skuldre, så er det viktig å ta det litt piano i starten. Begynn rolig, jobb deg opp mot lengre hold. Og husk, prøv å jobb med strake armer, skuldrene dratt lett bak og ned, og å puste dypt i alle øvelsene.  

Spørsmål om håndledd? Spør Sunn Kompis Direkte

13 + 3 =

Eller ring 92405054  for en uforpliktende samtale