Kiropraktisk behandling består hovedsakelig stimulering av ryggraden 

Kiropraktoren behandler først og fremst ryggraden din, med såkalte manipulasjoner eller justeringer.

Den kiropraktiske undersøkelsen avslører hvilke sentrale ledd som trenger å behandles for å oppnå det beste resultatet for kroppen din. 

Alle kiropraktorer har en 5-6 års utdannelse, der kiropraktoren får grundig trening i å palpere ryggraden, og ikke minst levere en trygg, og presis ledd-justering.

Kiropraktoren har forskjellige måter å stimulere leddene på, alt fra raske manipulasjoner, til roligere mobiliseringer. Kiropraktisk behandling er trygt, effektivt & helsebringende. 

Kiropraktisk behandling er et stimuli til hjernen, som får leddet til å fungere bedre. 

Når en Kiropraktor legger hendene sine på ryggen din, får deg til å slappe av, og når du er klar, leverer et raskt & fast trykk, sendes signalet fra trykket, via leddet og ryggmargen, opp til hjernen, som igjen sender et nytt signal, ned til leddet.

Signalet som kommer ned fra hjernen til leddet, via ryggmargen og nervene, får den dype muskulaturen rundt leddet til å aktiveres, og den store allerede stramme og vonde muskulaturen, til å slappe av.  

Leddet får en lokal forbedret funksjon, og ryggraden får en global forbedret funksjon, som igjen resulterer i en mindre oppfatning av smerte. Kiropraktisk behandling er derfor en kommunikasjon med hjernen, som nedregulerer smerte og promoterer bevegelse.   

Signalet fra leddjusteringen blokkerer smertesignalet 

Kiropraktorens raske og effektive trykk, vil også blokkere smertesignalet fra ryggen. Dette signalet er kjappere enn smertesignalet, og vil derfor hindre at informasjon om smerte kommer frem til hjernen. 

Dette er en gunstig prosess da økt funksjon i ledd og ryggrad, sammen med redusert smerte gir deg en glimrende mulighet til å begynne å bevege deg mer “normalt”. En kiropraktisk behandling kan derfor være med på å få deg bevegelse igjen.    

Kiropraktisk behandling med en rekke andre supplerende verktøy

Etter at de sentrale leddene er blitt behandlet, vil kiropraktoren undersøke om du trenger behandling i andre ledd eller vev: kiropraktoren behandler alle ledd, ikke bare ryggen: ankelledd, kneledd, hofteledd, håndledd, albue, skulder, kjeve osv. 

Kiropraktoren benytter seg også av bindevevsteknikker, muskelteknikker, nålebehandling, trykkbølge, alt etter hva du trenger. 

Kiropraktorer samarbeider også tett med andre behandlere: fyisoterapeuter, massører, muskelterapeuter & leger. Samtidig har de muligheten til å henvise til andre spesialister, og har derfor en mulighet til å gi sine pasienter den oppfølgingen de trenger.     

Kiropraktisk behandling er derfor en naturlig og trygg behandlingsform som passer for alle, i alle aldre. 

Les mer om Kiropraktikk på kiropraktikk.no