Meditasjon der du er, akkurat nå 

Uansett hvor du er i verden akkurat nå, enten du sitter i et tempel i Nepal, på en strand i Australia, eller på en buss i Norge, så kan du være bevisst på tankene dine, og bruke meditasjon som et verktøy for personlig vekst.  

Det vil selvfølgelig være lettere å fokusere hvis du sitter med en munk i Himalaya, uten distraksjoner, uten livets mas og kjas, men det er her vi lever, det er her livet er.

Daglige situasjoner er full av informasjon

Det er selvfølgelig både spennende & lærerikt, å kunne dra på yoga-, meditasjon- & selvutviklingsreatreats rundt om i verden. Men, livet byr på daglige situasjoner, daglige hendelser, daglige utfordringer som er optimal for DIN vekst.    

Hvilke situasjoner knyter du deg i, når trekker du deg inn i skallet, når begynner du å skjelve i stemmen. Hvem, hva, hvor får deg til å bite tennene sammen, og spenne kjeven?

Hvilke situasjoner gjør deg sint, får deg til å heve stemmen? Er det noe du blir lei deg for, får deg til å gråte? Er det noe du brenner for, en lidenskap som gir deg energi? Alt dette er meditative innsikter som gir deg verdifull informasjon for din vekst. 

Ta et steg tilbake i livets meditasjon

Du har hele tiden en mulighet til å ta et steg tilbake. Vi opplever alle noe som potensielt kan vippe oss av pinnen. Men, du har hele tiden mulighet til å stoppe opp, observere, ikke la det styre deg, eller ha kraft over deg. 

Du kan gå igjennom dagen din, og plutselig høre/se/oppleve noe som du reagerer sterkt på, som aktiverer deg, og få opp en hel del i deg: dette skal ikke skje, dette kan ikke skje, dette er feil, slik kan man ikke gjøre det, sammen med en klump i magen, og spenning i kroppen. 

De dagene du er bevisst og tilstede i deg selv, så vil du som oftest ta et steg tilbake, før det rekker å aktivere deg. Du får tid til å reflektere over hva som skjedde, og hvorfor dette påvirket deg, noe som kan gi deg mange gode meditative innsikter. 

Alle menneskene i livet ditt kan gi deg info om deg selv

Vi opplever alle at noen klarer å trykke på de riktige knappene hos oss: det kan være en kollega, foreldre, søsken, tilfeldige du møter i løpet av dagen, din bedre halvdel, dine barn, venner osv.  

Alt for ofte er vi kjapt oppe med pekefingeren, å tenker at det er dem det er noe galt med. de sa, eller gjorde noe som er galt, som ikke er riktig i min verden, de har feil, de må skjerpe seg, de må endre seg, osv.

En meditativ holdning til dette vil være å bruke disse personene & situasjonene som et speil på hva du selv kan endre på: hvorfor klarer de å trykke på mine knapper, hvorfor lar jeg meg rive med, er det et tegn på at jeg burde endre noe, er jeg for rigid, tenker jeg feil, er det rom for flere meninger.

Medfølelse for alle i livets meditasjon

Når du går igjennom dagene & opplever livet der du er, så er det viktig å praktisere medfølelse for deg selv, og alle andre du møter. Hva betyr egentlig det?

Hvis du opplever noen som er sint, frustrert & oppgitt, og som kanskje blåser ut mot deg, behandler deg urettferdig, så har du muligheten til å praktisere medfølelse. Ingen ønsker å være slik, og alle ønsker å bli sett, hørt & anerkjent.

Du har også lov til å reagere, lov til å si i fra, lov til å bite på, bli sint og blåse ut tilbake. Da er det viktig å gi deg selv medfølelse.   

Men som oftest, tror jeg at vi vinner med å praktisere medfølelse for alle, selv dine værste fiender, de som trykker på dine dypeste knapper.  

Meditasjon navigerer deg ut av offerrollen.

De gangene vi klarer å være bevisst og tilstede i øyeblikket, observere tanker & følelser, og se det store bildet, så tar du også ansvar å trer ut av offerrollen.

Du trer du av historien din, og er med på å skape ny historie, en historie som er bedre for deg selv, og alle andre rundt deg. Du oppfatter livet som en meditasjon, en mulighet for å lære nye ting om deg selv, hver dag i møtet med alle mennesker & situasjoner du er oppi.  

Livet blir som en lekeplass, der du inntar en barnslig og nyskjerrig holdning til det du møter, full av medfølelse for deg selv, og alle andre, fordi du vet at vi står sammen om det, og at alle er like mye verdt.