Positivitet påvirker ryggen 

Du tenker kanskje, hva har positivitet med ryggen min å gjøre? Det skjønner jeg. Men hvis vi tenker logisk på det, så vil positive tanker, skape positive følelser, som vil skape harmoni i kroppen. 

Det viser seg også at det vi tenker og føler, har en effekt på både nervesystemet & immunsystemet, i følge psykoneuroimmunologi.

Det er også en sammenheng mellom stress & positivitet, da latter, glede og positivitet har en sterk stress-reduserende effekt, som igjen vil gjøre gode ting for ryggen. 

En positiv innstilling er ikke det samme som at du ALLTID må være glad

Misforstå meg rett, jeg prøver på ingen måte å si at du skal gå rundt å være smørblid hele tiden. Jeg er en stor tilhenger av følelsesregisteret vårt, og tror det er viktig å være innom alle følelser, og i hvert fall ikke undertrykke noen følelser.

Er du sint for noe, ja da bør du blåse det ut, og være litt sint. Bare pass på å ikke bli lang-sint, jeg har selv prøvd det, og det funker dårlig. 

Kunsten å bruke positivitet i de fleste situasjoner er dog en dyd. Det er ikke lett, men jeg anbefaler alle som har vondt i ryggen å øve på nettopp det. 

Positivitet rundt dine egne ryggproblemer. 

Så la oss si at når du har vondt i ryggen, så prøver ryggen å fortelle deg noe. For eksempel:

– Per (deg), jeg (ryggen) er litt sliten, vi skal ikke ta å slappe av litt. Kjenner at det blir litt mye jobbing nå, litt for høyt tempo. Jeg er stresset, du er stresset, vi trenger å ta noen grep. Spasertur på fjellet? En rolig yogatime?

 

– Lise (deg), jeg (ryggen) er litt sliten, jeg trenger litt egentid med deg. Jeg føler vi har brukt opp all energien på alle andre, barna, jobben, livet, skal vi ikke ta oss en tur på spa. Bare koble helt ut, og gjøre litt egenpleie.

 

– Ola (deg), jeg (ryggen) synes at vi har vært alt for stillesittende nå i alt for lang tid. Vi sitter på jobben, vi sitter hjemme foran tvén. Vi skal ikke begynne å trene litt, få kroppen i gang. Det er jo mange muligheter, vi kan begynne å gå til jobben, sykle? Begynne på pilates?

 

– Frøydis (deg), jeg (ryggen) er fortsatt veldig preget av det som skjedde i høst. Da mannen din gikk bort, følte jeg at det ble plassert en stor murstein i meg. Jeg kjenner at det tynger oss, og jeg tror at vi må gjøre noe med den sorgen.

Så hvis vi ser på signalet fra ryggen som en beskjed til deg, om at du burde endre noe, så er det jo positivitet i selve signalet (ryggsmerten). Men da er det også viktig å lytte, når kroppen signaliserer, å ikke overse det.

Å sette ting i perspektiv er gull verdt, og kan skape positivitet ut fra intet 

Det er alltids noen som har det “verre” enn deg, og alltids noen som har det “bedre” enn deg. Jeg er for så vidt ikke noen fan av at vi skal sammenligne oss med noen andre. Men, hvis ryggen din irriterer deg veldig, og du er litt fastlåst i det mønsteret, så kan det hjelpe å sette ting i perspektiv.   

Tenk på de som er lam og sitter i rullestol, tenk på de som må amputere beinet sitt, eller de som mistet noen fra en seriøs sykdom.

Når vi setter ting i perspektiv på den måten, så blir det “lille” ryggproblemet ikke så farlig, og den svitsjen som du gjør bare ved å tenke på den måten, og kanskje til å med genererer en god dose takknemlighet, så kan det redusere selve “lidelsen” du opplever ved å ha et ryggproblem. Resultatet, økt positivitet.     

Spørsmål om Positivitet? Spør Sunn Kompis

15 + 2 =

Eller ring 92405054 for en uforpliktende samtale