Hvorfor Yoga for Menn?

Det er fortsatt flest kvinner som går på yoga. Menn begynner derimot og få øynene opp for yoga, og de mange helseeffektene det gir. Jeg ønsker å se mange flere menn på yoga, og deler derfor 5 grunner til at alle menn bør gjøre yoga. 

 

 

1. Yoga kan redusere blodtrykket ditt. (og generellt øke helsetilstanden din)

Høyt blodtrykk er meget vanlig, og noe veldig mange får når de blir eldre. Høyt blodtrykk er som regel en livstilssykdom som du ikke trenger å leve med. Det er uttalige måter å forebygge høyt blodtrykk på, og Yoga er en av dem. Yoga for menn roer ned nervesystemet, slår av stress-responsen, og kan derfor ha god effekt på blodtrykket.  

 


YOGA FOR STIVE MENN HVER MANDAG I SANDVIKEN 

 

2. Yoga er din beste skadeforebygger.

Bevisst pust, body-mind awareness, bevisstgjørende trening, mobilitet, styrke & funksjonell bevegelse; alt dette er aspekter av Yoga. Yoga har alt som trengs for å rehabilitere en allerede oppstått skade, eller redusere sjansen for at du blir skadet. Yoga for menn kan være revolusjonerende for å holde deg skadefri.

3. Yoga reduserer stress.

Når du beveger deg rolig, med tilstedeværelse og puster bevisst, så vil du aktivere det parasympatiske nervesystemet som frigir dopamin og serotonin, glad hormonene. Samtidig vil du redusere stresshormonene adrenalin og kortisol. Det kan resultere i bedre helse, og du vil føle deg rolig og avslappet i selv de mest stressende situasjoner. Yoga for menn = stressmestring.

 

STRESS PÅVIRKER RYGGEN OG HELSEN 

 

4. Yoga øker testosteron nivåene dine.

De siste tiårene har det vært en drastisk reduksjon i testosteron nivåene blandt menn. Testosteron er er manne-hormonet. Det tyder på at kronisk stress er den største årsaken til lave testosteron nivåer. Yoga for menn kan ha en effekt på hele hormonbalansen, og derfor testosteron nivåene dine.   

 

 

5. Yoga gir deg selvtillit og mental styrke.

Pusten er linken mellom kropp og sinn, og når du begynner å puste bevisst så blir du mer bevisst på deg selv. Du kan finne ut hva som holder deg tilbake, og samtidig gjør at selvtilliten ikke er der den burde være. Du får samtidig muligheten til å gi slipp på gamle mønster, og det vil gi deg en mental styrke du ikke trodde du hadde. Yoga for menn kan derfor bidra til økt selvtillit, og mental styrke.

 

Ønsker du å vite mer om Yoga For Menn. Spør Sunn Kompis Direkte!

14 + 12 =