FUNKSJONELL

YOGA REHABILITERING 

 

 

Hva er Funksjonell Yoga Rehabilitering?

FYR er en unik og nytenkende rehabiliteringsmetode, en rolig type yoga i Bergen. Den er basert på møtet mellom Kiropraktikk & Yoga. Den passer perfekt for alle med ankel, kne, hofte, rygg, nakke og skulderproblematikk, samt hodepine, høye stressnivåer og andre typer plager.Den passer også for de som vil optimalisere form og prestasjon, samt terapeuter som vil lære mer om yoga som terapi og rehabilitering. Kursene holdes i Bergen sentrum, i Y.yoga sine lokaler i Øvregaten 25.

Hva er forskjellen på FYR 1-2-3?

Kurset tilbys nå som FYR 1, 2, 3, der FYR 1 passer best for de som er ny til yoga, eller som ønsker å jobbe med en spesifikk plage i kroppen, for eksempel ryggsmerter. FYR 1 er rolig kurs, med hovedfokus på pust, avspenning &  uttøying, og på å bygge opp kroppen.

FYR 2 bygger videre på FYR 1, og har et litt større fokus på bevegelse og fysikk. Vi jobber videre med pust og avspenning, men innfører her meditativ bevegelse for å bygge kroppen videre opp.

FYR 3 bygger videre på FYR 1 og 2, men her er det større fokus på å uttrykke seg. Her bruker vi bevegelse, lyd/stemme, lek, og følelser til å uttrykke og frigjøre spenninger fra kroppen.   

YOGA I BERGEN: KOMMENDE KURS:

NYE KURS HØST 2019

FYR 1:
8-ukers oppstart mandag 21.Okt-09.Des – 18.00-19.00 – kr 2500

FYR 3:
8-ukers oppstart tirsdag 22.Sep-10.Des – 19.30-20.30 – kr 2500

PÅMELDING:
kiropraktor.ronningen@gmail.com 

FYR 2:
8-ukers kurs oppstart 22.Okt-10.Des – 18.00-19.00 – kr 2000

HVOR:
Y.Yoga, Øvregaten 25, BERGEN. 3.Etasje
Du ringer på nede på Y.Yogas ringeklokke 

Påmelding FYR

3 + 14 =

HVORDAN ER KURSET BYGD OPP?

FOKUS 1

Fokuset i fase 1 er avspenning, bevisst pust og statisk uttøyning. Denne fasen lærer deg å finne av-knappen, slik at kroppen får mulighet til å redusere stress, gi slipp på spenninger/stivhet som har samlet seg opp over tid.

FOKUS 2

Fokuset i fase 2 er styrke og stabiliserende trening. Dette gjøres med nøye utvalgte øvelser slik at du lærer deg å aktivere de riktige musklene, og slappe av i annen allerede overaktiv muskulatur. Denne fasen handler ikke om kraft, men å øke bevisstheten, og dermed gjenopprette hjerne-muskel forbindelsen.

FOKUS 3

Fokuset i fase 3 er bevegelsesterapi. Denne fasen vil være mer dynamisk enn fase 1 og 2, og her vil du lære deg å bevege deg riktig, med full bevissthet og tilstedeværelse, mens du fortsetter og tøye og styrke med bevegelse.

Vi møtes en gang i uken for yoga i bergen, i form av hyggelig gruppetrening, der vi går igjennom nye og gamle øvelser

Du følger et treningsprogram hver dag hjemme, basert på øvelsene fra gruppetreningen.

Du får oppfølging på mail, med informasjon, bilder og forklaring på øvelsene.

Forventet resultat etter endt kurs:

Etter du har fullført FYR 1, denne unike formen for rolig yoga i Bergen, så vil du garantert ha en sterkere og mykere kropp, samt et roligere sinn.

I tilegg, med erfaring fra tidligere kurs så vil smertene være kraftig redusert, eller borte. Det kommer selvfølgelig ann på hvor mye tid du har satt av til hjemmeøvelser, og hvor dedikert du er over denne perioden.

Målet er nødvendigvis ikke at du skal være helt kvitt plagene, men at du ha lært deg verktøy som du tar med deg videre for å ta helt kontroll over kroppen på sikt.

PÅMELDING:

 

Spørsmål angående yoga i Bergen

7 + 2 =

Eller ring tlf: 92405054

FØLG SUNN KOMPIS KIROPRAKTIKK PÅ SOSIALE MEDIER