På Pure Hot Yoga i Eidsvåg blir alle sett 

Irene er en hjertevarm person, med lidenskap om å hjelpe andre via yoga. Hun ønsker å skape en helt unik opplevelse for de som møter opp på Yoga på Pure Hot Yoga i Eidsvåg. 

Jeg ønsker at folk skal oppleve studioet som intimt, personlig, ikke treningsstudio følelsen, og målet er at vi skal klare å ta i mot hver person som kommer med varme. Jeg, og de flotte instruktørene våre, ønsker å levere en type spa opplevelse, åpenhet, gode lukter, en følelse av å bli sett og ivaretatt. 

Jeg liker ikke å være i en mengde, der jeg selv ikke blir sett eller hørt, og tror at alle mennesker trenger å bli dette. Det blir de ihvertfall på Pure Hot Yoga.

Ble Yogalærer som 50 åring

Irene begynte å gjøre yoga på tidlig 2000-tallet, men fødsler og småbarns logistikken satte praksisen på hold.  

For 2 år siden begynte jeg på Hot Yoga i Åsane, og digget kombinasjonen av varme & yoga. Gikk der 2-3 ganger i uken. Etterhvert begynte det å bli ganske fullt på timene, og vanskeligere å få plass på timene. Da tenkte jeg: kan ikke jeg bare starte et studio? 

Jeg tok derfor en 50-timers Yin Yoga utdannelse våren 2017, og en 200-timers Hot Yoga utdannelse i oktober 2017. Og, i år tok jeg en 50-timers restorative yoga utdannelse.  

Designer, kontorarbeider & helsesekretær før hun ble Yogalærer  

Irene utdannet seg først som designer på Kunsthøgskolen i Oslo. Hun flyttet deretter hjem til Bergen og begynte å jobbe i firmaet til sin far, hvor hun ble værende i 16 år. Men det var noe som ikke stemte.  

Jeg merket at jeg ikke fulgte hjertet, jeg kjente at jeg burde jobbe med mennesker, med kropp & helse. Jeg tok en helsesekretærutdanning, og jobbet som helsesekretær på akuttmottaket på Haukeland, og på ultralyd labben.  

Men jeg følte likevel at jeg hadde mere å gi, mere ubrukt potensiale. Etter noen år på Hot Yoga i Åsane merket jeg at Yoga var noe jeg ønsket å formidle videre, samtidig som at det var bra for min egen helse og alderdom.

En rekke forskjellige yogatimer på Pure Hot Yoga i Eidsvåg 

Hoftene påvirker holdningen & skuldrene 

Ukentlige timer: 

  • Hot Yoga – serie med faste øvelser i varme 37-38 grader, 60, 90 – mildere enn Bikram, flere øvelser, ikke bare de 26 som de har på Bikram. Mere core enn bikram
  • Vinyasa – øvelser der vi beveger oss, synkroniserer øvelsene med pusten, her er det varierende øvelser, ingen fast serie
  • Yin Yoga – jobber inn mot bindevev, holder strekk i 3-5 minutter, alle øvelser foregår nede opp matten, fremmer ro, og kontakten mellom kropp og hodet 
  • Restorative Yoga – vi bygger oss opp med puter, bolter, pledd inn i stillingen, holder ingen strekk, aktiverer ingen ting, kun det parasympatiske nervesystemet

Andre eventer: 

  • Gong Bad, med Merete Brandt, Lørdag 8.September 14.00 
  • Kurs i MediYoga: Tonje Bølge, Sykepleier. For ME pasienter, eller de som ikke kan bruke kroppen som andre, springer ut fra Kundalini Yoga. Passer for alle.

Mediterer når hun maler 

Irene elsker å male akrylbilder, og skaper abstrakte og intuitive bilder. Dette startet som en hobby, som gradvis gikk over i en meditasjon, det hun lever seg veldig inn i bildet. 

Jeg hører mange som sier at de verken kan gjøre yoga eller male. Alle kan, både bevege seg og male. Det er litt synd at vi er vår egen begrensing. Alle kan, kan jeg, så kan du, sier Irene med et smil. 

Lever ut drømmen på Eidsvåg Fabrikker 

Jeg visste at det skulle skje her nede på Eidsvåg Fabrikker. Jeg elsker Eidsvåg, og tilhørigheten er perfekt. Jeg skal bruke tiden som kommer på å lande her på Pure Hot Yoga. Jeg synes det er spennende med nye ting, og skal kanskje ta med mer mat & ernæring inn i konseptet. 

Men foreløpig er jeg veldig fornøyd med der jeg er. Jeg tror det er veldig viktig, tørre å være der man er, uten å haste videre etter mer. 

Her kan du lese mer om Pure Hot Yoga: