Y.Yoga skal være for alle

Under Yogautdannelsen yogaworks på Bønes, lærte Tina veldig mye, både om yoga, anatomi & seg selv. Det viktigste hun lærte var kanskje at yoga kan tilpasses, og tilbys alle mennesker, i alle fomer, og alle kropper. 

Jeg er for eksempel hypermobil, noe som kan skade meg i lengden, men på utdanningen ble jeg veldig bevisst på hvordan jeg kunne bruke yoga for å passe på meg selv. Alle yogastillinger er forskjellig for alle mennesker, og du trenger absolutt ikke mestre alle stillinger. Det er når man presser seg inn i stillinger at skader kommer, og det er jo det vi prøver å unngå her. 

200-timers utdanningen Tina tok på Bønes,  var en kombinasjon av Ashatanga yoga og Iyengar yoga,  med fokus på anatomi og trygg yoga. 

Det hele startet med en tanke for 10 år siden.

Når Tina var 20 år fikk hun en ganske sterkt følelse på at hun kunne tenkt seg å bli yogalærer. 

Jeg begynte å gjøre yoga hjemme med YouTube, og gjorde dette i 5 år, før jeg gikk på en gruppetime.

 

Etter at jeg flyttet til Bergen, prøvde jeg de fleste yogatsudioene i byen, før jeg til slutt endte opp på verftet, på Skandinavisk yoga og meditasjon. Tok en del forskjellige kurs der og forstod fort hvor annerledes, og bedre, det var å gjøre yoga med dyktige instruktører. Spesielt meditasjonene vi praktiserte der ga meg en følelse av letthet og glede.

Donasjonsbasert Yoga på stranden i Spania

 

I tillegg til å være yogalærer, er Tina norsklærer. Under et utvekslingsemester i Spania, begynte hun med donasjonsbasert yoga på stranden. 

Jeg var utrolig nervøs første gangen, jeg var veldig redd for at det ikke skulle komme noen, så kom det 60 stk. Jeg husker jeg satt der, det føltes som at jeg skulle spy. Jeg holdt en 15 minutters meditasjon i starten av timen, slik at jeg kunne komme meg, sier Tina og ler. Jeg tok meg sammen, holdt timen, også ble det jo en hit. 

I tillegg har Tina hatt timer på SIB (sammen), og på Pure Hot Yoga i Eidsvåg, hvor hun fortsatt holder 1 fast time i uken, slow flow på torsdager. 

Tina og Y.Yoga teamet tilbyr varierte timer – full timeplan 

Ashatanga: Meditasjon og synkroniseringen av pust & bevegelse for å oppnå en meditativ tilstand

Vinyasa: Som Ashtanga, meditasjon og synkroniseringen av pust & bevegelse for å oppnå en meditativ tilstand, men uten en fast serie. Her varieres timene etter hvem som møter opp, av og til med elementer av dans og fokus på egenpraksis

Yin: Å gå på en yin time, er som å få en full kroppsmassasje. Total avslapning og avspenning, men kan være psykisk krevende fordi det krever veldig tilstedeværelse. Enkel yoga, men kan krevende å finne roen. Det mentale jobber. Enkel yoga, men det kan være utfordrende å finne roen, spesielt i hektiske perioder.

Myk Yoga: Rolige, myke og feminine bevegelser med Jorunn Maria. 

Yoga for barn: 1-4 trinn: lek, sang, innedelde meditasjon, og shavasana, musikk. 5-7 trinn: litt mindre lek, og egentlig vanlig yoga, solhilsen, og vinyasa med et preg av yin. 

Yoga for Gravide: Forskjellig yoga som er tilpasset gravide kvinner.

En flexiterianer med lidenskap for god mat

Tina er halvt tyrkisk, og forteller at i Tyrkia er det stor lidenskap rundt mat, og familie og venner samles ofte rundt bordet.  

Jeg er glad i å reise, og på reise er det ikke alltid det passer det å være alt for opphengt i egne prinsipper. For meg er det viktig å takke ja, hvis jeg blir tilbudt noe, og kaller meg derfor en flexiterianer.

I tillegg til å være yogalærer & norsklærer, er Tina er en kreativ person som er veldig glad i å både tegne, male, synge & danse.

Jeg har en stor dose kreativitet, men bruker den i perioder på forskjellige ting. Nå, bruker jeg den mest på matlaging, og da blir det ikke så mye tegning. 

Takknemlig for at hun har fått vokse opp i 3 forskjellige kulturer

Tina er født og oppvokst i Norge, men fikk gleden av å vokse opp i en kombinasjon av 3 kulturer: norsk, tyrkisk & arabisk. 

Når de andre dro på hytta, dro vi til leiligheten i Casablanca i Marokko. Jeg synes det er for lite fokus på hva det gjør med et menneske å bli eksponert for forskjellige kulturer. I min erfaring får du større aksept for folk, og blir lite redd for å prøve nye ting.

 

Samtidig så lærer en jo at de forskjellige kulturene er ulike, og at det er viktig å aksepterer det. Men det aller viktigste jeg har lært er at mennesker bare er mennesker, uansett kultur. En oppdager på et tidspunkt at vi alle er ganske like.

Link til full timeplan hos Y.Yoga

Ta kontakt med Tina på Y.Yoga hvis du er interessert i å leie et behandlingsrom: post@y-yoga.no